PIXUS

Natuur- en reisbelevenissen, foto's en fotografie workshops

Workshop Helgoland

De volgende ochtend zijn we naar Dune vertrokken om zeehonden te fotograferen. Gelukkig was het weer perfect. Weinig wind en een lekker zonnetje. Perfect voor mooie foto’s. Zodra we het strand van Dune opliepen zagen we de eerste jonge zeehonden al. De eerste foto’s van de zeehondenpups waren binnen 10 minuten al gemaakt. Ik vond het fantastisch om te zien dat het zo goed gaat met de populatie grijze zeehonden. Dit jaar zijn er nog meer jongen geboren dan voorgaande jaren (>70) en het strand lag ook bezaaid met zeehonden. Veel interactie tussen de dieren. Vooral de gevechten tussen de mannetjes om de gunsten van de vrouwen te winnen zijn indrukwekkend om te zien. Het gaat er ruig aan toe en er wordt tot bloedens toe gestreden.

Maar natuurlijk stelen de pups de show ondanks dat zeehonden roofdieren zijn, lijken de pups wel knuffeltjes. Zeker als ze net geboren zijn hebben ze een prachtig wit-gelige vacht fotogeniek zijn ze dan zeker. Wat erg leuk is, is dat ze ook heel goed benaderbaar zijn. Als je rustig op het strand gaat zitten dan komen de nieuwsgierige jongen soms vanzelf naar je toe.

Aan het eind van de dag werd het licht steeds beter. Prachtige wolken en een mooi laagstaand zonnetje. Prachtig om de zeehonden in de sneeuw te fotograferen, maar ook ideaal om landschapsopnamen te maken van het strand. Na een hele dag buiten, fotograferen en genieten van de zeehonden was iedereen moe, maar zeer voldoen. We hadden een topdag achter de rug! ’s Avonds zijn de mooiste beelden besproken en heb ik tips en trucs meegegeven voor de volgende dag. De volgende dag was het weer, weer volledig anders. Er stond een harde wind en dat maakte het gevoelsmatig nog veel kouder dan het al was. Gelukkig was iedereen goed ingepakt en zijn we vol goede moed als 8 Michelin poppetjes weer naar Dune gegaan om nog een ochtend van de zeehonden te genieten. De zeehonden trokken zich niet veel aan van de wind en de kou. Er was weer volop actie en de jongen lagen lekker uit de wind achter de brede rug van de moeder op het strand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *

Email *

Website

Comment